Saffransrulltårta

Ett perfekt recept om du vill baka något med saffran som ska gå fort. Dessutom är den glutenfri.

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 g saffran
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st granatäpple (kärnorna)
  • 50 g vit choklad
  • färsk rosmarin (till dekoration)

Instruktioner

  1. Sätt igång ugnen på 225 grader. 

  2. Vispa ägg, socker och saffran pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Bred ut smeten i en långpanna 30x40 klädd med bakplåtspapper. 

  3. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter. 

  4. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort bakplåtspappret och låt kallna.

  5. Riv chokladen och vispa grädden. Ta undan ca 2 dl grädde som skall användas att dekorera med. Blanda i chokladen i resterande grädde och ha i granatäppelkärnor och rör runt.

  6. Bred ut gräddblandningen på rulltårtan och rulla ihop. Dekorera med grädde ovanpå. Ev lite granatäpplekärnor och rosmarinkvistar. 

 

Tillbaka