Marängrulle med clementincurd
Passa på och gör den här när det är citrussäsong. Så god med den syrliga clementincurden och den söta marängen,
Ingredienser
- clementiner (saft och skal)
- 1 st citron (saft och skal)
- 1.5 dl strösocker
- 50 g smör
- 1 msk maizena
- 2 st ägg
- 2 st äggulor
- Maräng
- 4 st äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk maizena
- 3 dl vispgrädde
Instruktioner
- Tvätta citronen och clementinerna och torka av dem. Riv skalet.
- Koka upp clementinsat med skal från clementinerna och citronen, strösocker och smör.
- Sila vätskan och häll tillbaka i kastrullen
- Blanda ut maizena med saften från citronen och rör ner detta i vätskan.
- Vispa samman ägg och äggulor, rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills curden tjocknar.
Maräng
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Häll i sockret lite i taget under vispning tills marängen är tjock och glansig. Ha i maizena och citronsaft och blanda runt försiktigt.
- Spritsa eller bred ut marängen jämt på en plåt klädd med bakplåtspapper, cirka 25x35 cm.
- Grädda i cirka 25 minuter.
- Lår svalna i 5 minuter.
- Ta fram en ny plåt med bakplåtspapper och sikta ett tunt lager med florsocker på pappret. Vänd marängen upp och ner på florsockret. Lägg över plåten och låt svalna.
- Vispa grädden.
- Ha på grädde och clementincurd på marängen och rulla ihop till en rull. Spara eventuellt lite grädde för att ha till garnering ovanpå.