Pepparkaksrulltårta
En rulltårta för dig som gillar skumtomtar och pepparkaka.
Ingredienser
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk pepparkakskrydda
- 1.5 tsk bakpulver
- 2 msk vatten
- Fyllning
- 4 dl vispgrädde
- 100 g skumtomtar
Instruktioner
- Klipp skumtomtarna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull med grädden. Värm på svag värme och smält skumtomtarna långsamt i grädden. Häll över i en bunke och ställ kallt.
- Sätt ugnen på 250 grader
- Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölet blandat med bakpulver och pepparkakskrydda. Ha i vattnet och blanda försiktigt. Häll i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda kakan i 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret, pensla med kallt vatten om det inte släpper. Låt svalna under långpannan.
- Vipsa skumtomtegrädden med en elvisp så den blir fluffig. Bred skumtomtegrädden på rulltårtan och rulla ihop den till en rulle. Dekorera eventuellt med grädde och skumtomtar.