Smördegspizza
Detta är ett recept som jag gjorde när jag hade besök av Radion hemma i mitt kök.
Ingredienser
- 2 kvistar grönkål
- 1.5 msk olivolja
- salt & svartpeppar
- 1 paket smördeg (färsk)
- 1.5 dl créme fraiche
- salt & svartpeppar
- 1 dl valnötter
- 1 st granatäpple (kärnorna)
- 75 g fetaost
- 2 msk honung (flytande)
Instruktioner
- Sätt igång ugnen på 150 grader.
- Repa bladen från stammen på grönkålen och riv dem sen i mindre bitar. Massera grönkålen med olivolja, salt och svartpeppar.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i cirka 10 minuter tills kålen blivit krispig.
- Höj ugnsvärmen till 225 grader.
- Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Dela den sen på mitten så det blir 2 långa bitar.
- Bred på créme fraiche men spara en kant runt om. Salt och peppara.
- Grädda i cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg.
- Toppa med grönkålschips, valnötter och granatäpplekärnor. Smula över fetaost och ringla över honung.