Parmesanbrysselkål

Brysselkål verkar vara en vattendelare. En del gillar det och en del avskyr det. Jag hör till den skaran som gillar! Här får den sällskap av parmesanost vilket blir otroligt gott!

Ingredienser

  • 500 g brysselkål (färska halverade)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör (smält)
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver
  • parmesan (riven)
  • 1 dl panko
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 nypa flingsalt

Instruktioner

  1. Sätt igång ugnen på 200 grader.
  2. Ha brysselkål i en skål. Ha i olivolja, smör, vitlökspulver, lökpulver, parmesan, panko, salt och peppar,
  3. Blanda runt och ha ut på en plåt med bakplåtspapper. Lägg brysselkålen med den platta delen nedåt.
  4. Rosta i cirka 15 minuter. Vänd kålen och rosta ytterligare i cirka 5 minuter. Låt vila i 5 minuter.
  5. Ha upp i en skål och strö över lite extra parmesanost.
Tillbaka