Fikontarte

Så god med de söta fikonen ihop med den syrliga chévreosten- en härlig smakkombination. Om du vill kan du använda fetaost istället. Funkar lika bra.

Ingredienser

  • 1 rulle smördeg (färsk)
  • 100 g naturell färskost
  • 5 st färska fikon
  • 30 g pinjenötter
  • 100 g chévreost
  • färsk timjan
  • salt & peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runt om som är 1 cm.
  3. Nagga degen med en gaffel och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
  4. Bred färskosten över smördegen och lägg på fikon. Strö över pinjenötter, chévreost och färsk timjan. Avsluta med lite flingsalt och svartpeppar.
  5. Grädda ytterligare 10 minuter

Låt svalna något och skär i bitar.

Tillbaka