Marängrulle med passionsfrukt

Det syrliga möter det söta i en magisk marängrulle.

Ingredienser

  • 4 s äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk saft från citron
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g vit choklad (riven)
  • 2 st passionsfrukt
  • 50 g pistagenötter (hackade)
  • riven vit choklad till dekoration
  • florsocker till plåten

Instruktioner

  1. Sätt ugnen 150 grader.
  2. Vispa äggvitor till ett vitt skum. Häll i sockret lite i taget under vispning tills marängen är tjock och glansig. Ha i maizena och citronsaft och blanda runt.
  3. Spritsa ut marängen jämt på ett bakplåtspapper ca 20 x 20 cm. Grädda ca 25 minuter.
  4. Låt svalna i 5 minuter. Ta fram en ny plåt med bakplåtspapper och sikta ett tunt jämt lager med florsocker på bakplåtspapper. Vänd marängen upp och ner på florsockret. Lägg över plåten och låt svalna.
  5. Vispa grädden och blanda med passionsfrukt och vit choklad. Bred grädden över marängen och rulla ihop. Garnera med hackade pistagenötter och ev lite mer riven vit choklad.
Tillbaka