Enkelt julbröd med nötter och torkad frukt
Ett bröd som passar utmärkt till julfrukosten eller på julens ostbricka. Serveras gärna ihop med en god mögelost.
Ingredienser
- 5 dl blandade nötter
- 5 dl blandade torkade frukter
- 1.5 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
- 2 dl rågmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl mörk sirap
- 5 dl filmjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka nötter och frukt grovt.
- Blanda nötter, frukt, salt, bikarbonat och mjöl i en skål. Ha i sirap och filmjölk och blanda runt till en smet.
- Häll smeten i en brödform, 1,5 liter, som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 2 timmar.
- Använd gärna en termometer och ta ut bördet när det är 98 grader inuti.