Kladdkaka med polkagrismousse

En julig variant på kladdkaka med ett härligt täcke av rosa polkagrismousse.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 5 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2.3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakao
  • smör och ströbröd till formen
  • 100 g polkagrisar
  • 150 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • polkagrisar till dekoration

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och rör ner strösocker, vaniljsocker, mjöl, kakao, och ägg.
  3. Häll smeten i en smord och bröad springform cirka 22 cm i diameter. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Den ska var kladdig. Låt den svalna och ställ den i kylen över natten.
  4. Polagrismousse: Mixa eller mortla polkagrisarna till ett fint pulver. Grovhacka chokladen. Blanda grädde, choklad och polkagrisar i en kastrull och ställ den på medelvärme. Låt smälta samman utan att grädden kokar. Häll upp i en skål och låt stå i kylen över natten.
  5. Vispa polkagrismoussen fluffig och bred den över kladdkakan. Dekorera med lite polkagrisar.
Tillbaka