Karamellfudge med kaffe, hasselnötter och flingsalt

Fudge som passar när som helst på året. Jättegoda till en kopp kaffe.

Ingredienser

  • 4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
  • 125 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl starkt kaffe
  • 100 g hasselnötter (rostade och skalade)
  • 1 tsk flingsalt

Instruktioner

  1. Blanda strösocker, vaniljsocker, sötad kondenserad mjölk, smör, grädde och kaffe i en tjockbottnad kastrull. Koka upp.
  2. Koka fudgen på medelvärme under regelbunden omrörning i cirka 20-25 minuter tills massan når temperaturen 117 grader.
  3. Häll fudgen i en värmetålig skål oc vispa med elvisp på hög hastighet cirka 5 minuter tills fudgen är luftig  och har svalnat lite. Vänd ner hasselnötter och salt med en slickepott.
  4. Klä en form 10x20 cm klädd med bakplåtspapper. Fördela fudgen jämnt i formen.
  5. Ställ i kylen i minst 6 timmar, gärna till nästa dag. Skär dem i fyrkanter.
  6. Förvaras i kyl.
Tillbaka