Karamellfudge med kaffe, hasselnötter och flingsalt
Fudge som passar när som helst på året. Jättegoda till en kopp kaffe.
Ingredienser
- 4 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
- 125 g smör
- 1 dl vispgrädde
- 0.5 dl starkt kaffe
- 100 g hasselnötter (rostade och skalade)
- 1 tsk flingsalt
Instruktioner
- Blanda strösocker, vaniljsocker, sötad kondenserad mjölk, smör, grädde och kaffe i en tjockbottnad kastrull. Koka upp.
- Koka fudgen på medelvärme under regelbunden omrörning i cirka 20-25 minuter tills massan når temperaturen 117 grader.
- Häll fudgen i en värmetålig skål oc vispa med elvisp på hög hastighet cirka 5 minuter tills fudgen är luftig och har svalnat lite. Vänd ner hasselnötter och salt med en slickepott.
- Klä en form 10x20 cm klädd med bakplåtspapper. Fördela fudgen jämnt i formen.
- Ställ i kylen i minst 6 timmar, gärna till nästa dag. Skär dem i fyrkanter.
- Förvaras i kyl.