Recept

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk maizena
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 dl hackade körsbär + extra till dekorering
  • florsocker att pudra över

  • 1. Sätt ugnen på 150 grader.

    2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Häll i lite socker i taget under vispning tills marängen är tjock och glasig. Häll i maizena och citronsaft och blanda runt.

    3. Spritsa ut marängen jämt på ett bakplåtspapper. Ca 20x20 cm. Grädda ca 25 minuter.

    4. Låt svalna i 5 minuter. Ta fram en ny plåt med ett bakplåtspapper. Sikta ett tunt jämt lager med florsocker på bakplåtspappret. Vänd marängen upp och ner på florsockret. Lägg över plåten och låt svalna.

    5. Vispa grädden. Ta ev undan lite till dekoration. Blanda ner hackade körsbär i grädden och bred ut den på marängen. Rulla ihop den och dekorera.

     

     


    Mer från bloggen


    jan 23, 2018

    citronglass

    feb 7, 2018

    blodapelsinmojito

    maj 30, 2018

    flädersaft

    aug 20, 2018

    äppelkaka