Recept

  • Till kakan behöver du:
  • 150 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 g saffran
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Till glasyren:
  • 75 g smör
  • 1 msk grädde
  • 0,5 g saffran
  • 3,5 dl florsocker
  • Kokos till garnering

  • 1. Smält smöret och blanda med mjölk och saffran. Låt svalna. 

    2. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Blanda i vetemjöl, bakpulver och äggblandningen och rör till en jämn smet. Häll i en form ca. 20x20 cm klädd med bakplåtspapper. 

    3. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna.

    4. Rör ihop glasyren. Smält smöret och blanda i grädde och saffran. Låt svalna och rör sedan ihop med florsocker till en jämn glasyr. Bred den över kakan och toppa med kokos.

    Skär i rutor.