Recept

  • Kladdkaka
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 150 g smör
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 paket Oreo kex choklad
  • smör till formen
  • Chokladtryffel
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 75 g rumsvarmt smör
  • Grädde att servera till

  • Kladdkaka

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Lägg ett bakplåtspapper i botten en form med löstagbar kant. Smörj kanten.

    3. Vispa ägg och socker lite lätt för hand.

    4. Smält smöret. Dra kastrullen av värmen och rör i kakao, vaniljsocker, ägg, vetemjöl och äggblandningen.

    5. Krossa alla utom 5 kakor och blanda i smeten. Spara de andra 5 till garnering.

    6. Häll upp smeten i formen och grädda 15 minuter. Låt svalna.

    Chokladtryffel:

    1. Hacka mjölkchoklad och mörk choklad och lägg i en skål.

    2. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör till en slät smet.

    3. Mixa i smöret i chokladblandningen lite i taget. Bred den sedan över kakan. 

    4. Krossa kakorna och lägg ovanpå chokladtryffeln. Låt stelna.

     

    Pudra över lite kakao och servera med vispad grädde och valfria bär.


    Mer från bloggen


    okt 28, 2019

    fransk nougat (1)

    dec 14, 2020

    julgransfocaccia

    jun 12, 2018

    blåbärspannacotta