Recept

  • Jordgubbssirap
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 liter jordgubbar
  • Sangria
  • 75 cl rosévin
  • 1 dl Cointreau
  • 1/2 liter jordgubbar, i skivor
  • 1 apelsin, halva i skivor och halva pressad
  • 2 lime, 1 pressad och 1 i skivor
  • mynta
  • Jord

  • Börja med att göra jordgubbssirapen.

    Ha vatten, socker och jordgubbar i en kastrull. Koka upp och låt puttra en stund till jordgubbarna är mjuka, cirka 10 minuter. Mixa och ställ kallt. 

    Fyll en kanna med is. Lägg i apelsin, lime och jordgubbsskivor. Pressa i juice från lime och apelsin. Häll i rosévin, Cointreau och jordgubbssirap. Dekorera med mynta.

    Om du vill kan du ha lite kolsyrat vatten eller fruktsoda.


    Mer från bloggen


    jan 18, 2021

    vaniljpajer

    dec 8, 2019

    saffransrulltårta

    nov 6, 2021

    julsangria (1)