4

Recept

  • 3 blad gelatin (10 g)
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 g strösocker (1,25 dl)
  • drygt 1 tsk flingsalt

  •  
    1. Lägg gelatinet i blöt i en skål med kallt vatten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull tillsammans med grädde och mjölk, värm upp och ställ åt sidan.
     
    2. Häll  ett tunt lager med socker i en kastrull. Sätt den på medelvärme. När sockret smält häller du på nästa lager. Fortsätt tills allt socker har smält. När sockret blivit en mörk karamell häller du i lite av grädden och rör runt. Tillsätt ytterligare lite av grädden och när karamellen har lösts upp häller du i resten av grädden.
     
    3. Häll gräddblandningen i en sil. Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner den i gräddblandningen. Rör tills gelatinet har löst sig. Ha till sist i saltet.
     
    Häll upp i glas och ställ kallt i minst 4 timmar.
     
    Dekorera efter egen fantasi.

    Mer från bloggen


    okt 25, 2018

    mjölkchokladfudge

    sep 6, 2018

    höstsangria