Recept

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk flytande glukos
  • 50 g smör
  • 100 g hackad vit choklad
  • popcorn att ha ovanpå

  • Blanda grädde, socker, sirap och glukos i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka på medeltemperatur till smeten har en temperatur på 122 grader. Rör då och då. Ta kastrullen från värmen och ha smöret skuret i bitar och den hackade vita chokladen. Vispsa smeten slät med en elvisp några minuter. Ha upp fudgen i en form klädd med bakplåtspapper. Ju mindre form ju tjockare blir de. Använd inte större än 20x20 cm. Ha på popcorn och tryck till så de åker ner i fudgen. 


    Mer från bloggen


    sep 11, 2018

    espressofudge

    mar 1, 2018

    blodapelsin mojito

    jun 19, 2018

    kaffepavlova