Recept

  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl tysk riesling
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • skal från 1 citron
  • 2 dl hackade jordgubbar
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk tysk riesling

  • 1. Sätt igång ugnen på 175 grader. 

    2. Smörj och mjöla en sockerkaksform. Smält smöret.

    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i den tyska rieslingen, citronskal och smöret och blanda runt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten. Blanda till sist ner jordgubbarna. 

    4. Fyll formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt den vila i 10 minuter innan du stjälper upp den.

     

    5. När kakan svalnat så blandar du ihop florsocker och tyskt rieslingvin. Ringla glasyren över kakan och garnera med lite jordgubbar.


    Mer från bloggen


    feb 10, 2020

    oreganokakor

    aug 30, 2018

    jordnötsfudge

    nov 29, 2022

    punchpralinsnitt