Recept

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 g saffran
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • Rosa chokladfrosting:
  • 200 g vit choklad
  • 200 g Philadelphiaost
  • ett par droppar röd hushållsfärg

  • 1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med mjölk och saffran. Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop äggvispet och mjölkblandningen och de torra ingredienserna.
    2. Fyll cupcakesformar till 2/3 och grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Låt svalna.
    Hacka och smält chokladen i mikro eller vattenbad och låt svalna.
    Rör philadelphiasosten med den smälta chokladen slät. Ställ in i kylen en liten stund.

    Mer från bloggen


    mar 5, 2018

    chokladpavlova

    jan 30, 2018

    blåbärsfudge