Recept

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 paket saffran 0,5 g
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl vispgrädde
  • kärnor från 1 granatäpple
  • 50 g vit choklad
  • ev färsk rosmarin till dekoration

  • 1. Sätt ugnen på¨225 grader. 

    2. Vispa ägg, socker och saffran pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Bred ut smeten i en långpanna 30x40 klädd med bakplåtspapper. 

    3. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter. 

    4. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort bakplåtspappret och låt kallna.

    5. Riv chokladen och vispa grädden. Ta undan ca 2 dl grädde som skall användas att dekorera med. Blanda i chokladen i resterande grädde och ha i granatäppelkärnor och rör runt.

    6. Bred ut gräddblandningen på rulltårtan och rulla ihop. Dekorera med grädde ovanpå. Ev lite granatäpplekärnor och rosmarinkvistar. 

     


    Mer från bloggen


    feb 20, 2018

    citronmarängpaj

    mar 18, 2019

    kolafondant