4

Recept

  • 3 msk olivolja
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk hackad färsk chili
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st fiskbuljongtärning eller motsvarande
  • 20 st räkor (kokta)
  • 20 st musslor (kokta)
  • persilja
  • salt och svartpeppar
  • 400 g pasta

  • 1. Koka pastan enligt anvisning.

    2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, schalottenlök och chili och låt svettas lite i olivoljan. Häll i vin, grädde och ha i buljongen. Låt koka ihop, ca 20 minuter. Smaka av med persilja. 

    3. Ha i räkor och musslor och låt de bli varma. Smaka av med ev salt och peppar. Blanda sedan ihop med pastan och servera.


    Mer från bloggen


    nov 21, 2018

    julig pavlova

    nov 10, 2018

    fransk nougat

    aug 30, 2018

    jordnötsfudge