Recept

  • 5 st äggvitor rumstempererade
  • 340 g strösocker
  • 1 msk maizena
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk citronsaft
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk karamelliserad mjölk 397 g eller motsvarande Dulce de leche
  • Somriga bär

  • 1.Sätt igång ugnen på 125 grader. Vispa ihop äggvitorna. Häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa. När allt socker är i så fortsätter du att vispa i 5 minuter. Blanda till sist i maizena, salt och citronsaft.
    2. Ha ut marängen i en rund ring på ett bakplåtspapper Grädda i ca 1 tim. Stäng av värmen men låt den stå kvar på eftervärmen någon timme till.
    3. Vispa grädden. När den är nästan tjock vispar du i den karamelliserade mjölken.
    4. Spritsa grädden på marängen och dekorera med bär.

    Mer från bloggen


    jun 12, 2018

    blåbärspannacotta