Chokladkaka med lingon
En saftig kaka med lingon toppad med ett härligt täcke av vit choklad.
Ingredienser
- 125 g smör (rumsvarmt)
- 3 dl strösocker
- 3 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 0.8 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 50 g vit choklad (hackad)
- 0.8 dl mjölk
- 1 dl frysta lingon
- smör och ströbröd till formen
- 200 g vit choklad (till garnering)
- 1 msk smör (till garnering)
- lingon och granatäpple (till garnering)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör och strösocker pösigt i en skål. Tillsätt ett ägg i taget under rejäl omrörning.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och hackad choklad i en annan skål. Vänd ner i smeten tillsammans med mjölk och lingon.
- Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform som rymmer cirka 1,5 liter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 50-60 minuter. Lår svalna.
- Garnering: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Ha i smöret och rör tills smör och choklad blandat sig. Låt svalna.
- Ringla chokladen över kakan och garnera med lingon och granatäpple.