Julkaka
Ingredienser
- 200 g torkad frukt, aprikoser, tranbär, fikon, dadlar
- 100 g nötter, pistage, hasselnötter
- 200 g smör (rumsvarmt)
- 3 dl brunt farinsocker
- 4 st ägg
- 0.5 tsk mald kryddnejlika
- 1 krm mald ingefära
- 1 krm mald muskot
- 1 msk mald kanel
- 1 st apelsin (rivet skal)
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Instruktioner
Sätt ugen på 150 grader.
Skär den torkade frukten i mindre bitar. Lägg dem i en skål med de mindre torkade frukterna. Häll på rom.
Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör ordentligt. Blanda ner torkad frukt, nötter, apelsinskal och kryddor. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Blanda ner detta i smeten. Häll upp smeten i smord och bröad form.
Grädda i cirka 1,5 timme.