Julkaka

Här har vi en julkaka med massor av smak.

Ingredienser

  • 200 g torkad frukt, aprikoser, tranbär, fikon, dadlar
  • 100 g nötter, pistage, hasselnötter
  • 200 g smör (rumsvarmt)
  • 3 dl brunt farinsocker
  • 4 st ägg
  • 0.5 tsk mald kryddnejlika
  • 1 krm mald ingefära
  • 1 krm mald muskot
  • 1 msk mald kanel
  • 1 st apelsin (rivet skal)
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Sätt ugen på 150 grader.

  2. Skär den torkade frukten i mindre bitar. Lägg dem i en skål med de mindre torkade frukterna. Häll på rom.

  3. Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör ordentligt. Blanda ner torkad frukt, nötter, apelsinskal och kryddor. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Blanda ner detta i smeten. Häll upp smeten i smord och bröad form. 

  4. Grädda i cirka 1,5 timme.

Tillbaka