Polkagriscookies
Dessa kakor är både goda och roliga att baka och dekorativa att servera på julens fikabord,
Serveringar: 24
Ingredienser
- 150 g smör
- 3.5 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 st ägg
- 1 st äggula
- 5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bikarbonat
- 0.5 tsk salt
- 300 g vit choklad
- krossade polkagrisar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna något. Ha i strösocker, sirap och vaniljsocker i en skål. Ha i smöret och tillsätt ägget och äggulan och vispa ihop till en smet.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en separat skål. Ha i det i smörblandningen och blanda snabbt ihop till en deg.
- Rulla till cirka 24 bollar och lägg dem på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Platta till dem något och grädda i cirka 9-12 minuter.
- Låt svalna.
- Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Fördela chokladen över halva kakan och strö över krossade polkagrisar.