Polkagriscookies

Dessa kakor är både goda och roliga att baka och dekorativa att servera på julens fikabord,
Serveringar: 24

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3.5 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 300 g vit choklad
  • krossade polkagrisar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna något. Ha i strösocker, sirap och vaniljsocker i en skål. Ha i smöret och tillsätt ägget och äggulan och vispa ihop till en smet.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en separat skål. Ha i det i smörblandningen och blanda snabbt ihop till en deg.
  4. Rulla till cirka 24 bollar och lägg dem på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Platta till dem något och grädda i cirka 9-12 minuter.
  5. Låt svalna.
  6. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Fördela chokladen över halva kakan och strö över krossade polkagrisar.
Tillbaka