Saffranscookies med vit choklad och tranbär
Kakor med en magisk smak av saffran som riktigt smälter i munnen.
Ingredienser
- 125 g smör (rumsvarmt)
- 2.5 dl strösocker
- 1 st ägg
- 0.5 g saffran
- 1 tsk vatten
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 100 g vit choklad
- 1 dl torkade tranbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och strösocker smidigt. Vispa i ägget. Lös upp saffran i 1 tsk vatten och rör ner i smeten tillsammans med mjöl blandat med bakpulver.
- Hacka chokladen och ha i den tillsammans med tranbär och blanda till en deg.
- Rulla ut till en längd och skär i 20 bitar. Rulla till bollar och lägg dem på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.