Saffranscookies med vit choklad och tranbär

Kakor med en magisk smak av saffran som riktigt smälter i munnen.

Ingredienser

  • 125 g smör (rumsvarmt)
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl torkade tranbär

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker smidigt. Vispa i ägget. Lös upp saffran i 1 tsk vatten och rör ner i smeten tillsammans med mjöl blandat med bakpulver.
  3. Hacka chokladen och ha i den tillsammans med tranbär och blanda till en deg.
  4. Rulla ut till en längd och skär i 20 bitar. Rulla till bollar och lägg dem på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Tillbaka