10

Recept

  • Botten
  • 250 Biscoff kex
  • 150 g smör
  • Fyllning första lagret
  • 500 g naturell färskost
  • 4 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl björnbär
  • Fyllning andra lagret
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g vit choklad
  • 0,5 dl strösocker
  • ev vispgrädde och björnbär till dekoration

  • 1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen, smält smöret och blanda ihop. Smörj eller klä en springform med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandingen i formen i botten. Grädda i mitten av ugnen ca 7 minuter.

    2. Första lagret fyllning: Vispa färskost, strösocker, ägg, citronskal med en elvisp tills det blir en slät smet. Vänd ner björnbären. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills den stelnat, ca 50 minuter.

    3. Andra lagret fyllning: Smält chokladen i mikron eller vattenbad. Vispa ihop den smälta chokladen med crème fraiche och strösocker.

    4. Ta ut kakan ur ugnen och bred försiktigt över chokladblandningen. Sätt in kakan igen och grädda ca 8 minuter.

    Låt kakan svalna och ställ den kallt. Gärna över natten. 

    Garnera ev med grädde och björnbär