Recept

  • Jordgubbssirap
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 liter jordgubbar
  • Sangria
  • 75 cl rosévin
  • 1 dl Cointreau
  • 1/2 liter jordgubbar, i skivor
  • 1 apelsin, halva i skivor och halva pressad
  • 2 lime, 1 pressad och 1 i skivor
  • mynta
  • Jord

  • Börja med att göra jordgubbssirapen.

    Ha vatten, socker och jordgubbar i en kastrull. Koka upp och låt puttra en stund till jordgubbarna är mjuka, cirka 10 minuter. Mixa och ställ kallt. 

    Fyll en kanna med is. Lägg i apelsin, lime och jordgubbsskivor. Pressa i juice från lime och apelsin. Häll i rosévin, Cointreau och jordgubbssirap. Dekorera med mynta.

    Om du vill kan du ha lite kolsyrat vatten eller fruktsoda.


    Mer från bloggen


    okt 31, 2019

    saffransräkor

    jan 23, 2018

    citronglass

    nov 21, 2020

    räkspett

    jan 22, 2019

    semlor