KlingsKitchen
KlingsKitchen
Hem
Kategorier
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
Om mig
Kontakta mig
KlingsKitchen
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
jun 12, 2018
Blåbärspannacotta
Desserter
Blåbärspannacotta
Utskriven hos Klingskitchen
Recept
1,5 gelantinblad
2 dl blåbär
3 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
1 vaniljstång
Blåbär och grädde till dekoration
1.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5-10 minuter.
2.
Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker.
3.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt i gräddblandningen.
4.
Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Mosa blåbären lite med en sked/slev.
5.
Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i blåbärsgrädden.
6.
Fördela i fyra portionsglad och ställ kallt i ett par timmar. Dekorera med vispad grädde och blåbär.
Taggar
dessert
/
klingskitchen
/
pannacotta
/
blåbär
/
blåbärspannacotta
/
Mer från bloggen
dec 11, 2018
polkagriscookies
feb 25, 2018
lakrits- och citronsnitt
okt 18, 2021
baconlindad kyckling med timjan
okt 3, 2019
fudge med brynt smör och flingsalt