Recept

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g philadephia
  • 2 msk florsocker
  • 1,5 dl minimarshmallows och lite extra till garnering
  • 50 g hackad mörk choklad

  • Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna.

    Vispa grädden tillls den börjar tjockna, ha i philadelphia och florocker. Blanda i minimarshmallows och den hackade chokladen.

    Bred gräddblandningen över kakan och rulla ihop. Garnera med marshmallows och ringla lite chokladsås över.


    Mer från bloggen


    feb 10, 2020

    shrimp saganaki (1)

    nov 3, 2021

    rostade kastanjer