Recept

  • 250 g vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 msk vallmofrön
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 citroner, skal och saft
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 250 g strösocker
  • 4 ägg
  • Glasyr
  • 250 g florsocker
  • 1 citron, saft och skal

  • 1. Sätt igång ugnen på 175 grader.

    2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, vallmofrön och rivet citronskal i en skål. 

    3. Vispa smör och socker pösigt. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa i mjölk, pressad citron och till sist mjölblandningen. 

    4. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen ca 1 timme. 

    5. Blanda florsocker och citronsaft tills den har en bra konsistens.

    6. När kakan svalnat har du på glasyren och strör över citronskal. 


    Mer från bloggen


    dec 16, 2019

    citronfudge

    nov 21, 2018

    julig pavlova