Recept

  • 12 st digestivekex
  • 75 g smör
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 2 ägg separerade
  • 1,8 dl strösocker
  • 1,25 dl citronsaft
  • skal från 1 citron

  •  
    1. Sätt ugnen på 180 grader.
     
    2. Smält smöret och smula kexen till pajskalet. Blanda det smälta smöret med kexsmulorna. Tryck ut dem i en form med löstagbar botten och ställ i frysen en stund.
     
    3. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, citronskal och citronsaft. Vispa och häll i pajskalet.
     
    4. Vispa äggvitor och sockret tills det blir styva toppar. Häll marängen över citronblandningen.
     
    5. Täck formen med folie så inte marängen skall bli bränd. Baka den i 15-20 minuter.
     
    Den blir ännu godare om den får stå i kylen några timmar innan den serveras.
     
    Servera gärna med lite grädde.