Recept

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 3/4 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 26 st dumlekolor
  • ca 3 dl minimarshmallows
  • strösocker att rulla kakorna i

  • 1. Rör smör och muscovadosocker till en jämn kräm i en skål.

    2. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat i en annan skål. 

    3. Rör ner ägg och strösocker i smörblandningen. Sikta ner mjölblandningen och rör ihop till en jämn smet. Låt vila i kylskåpet i 30 minuter.

    4. Sätt ugnen på 200 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.

    5. Dela degen i 26 delar och rulla till bollar. Platta ut bollarna och lägg i en dumlekola och 3 stycken minimarshmallows. Tryck ihop degen och rulla till en boll. Rulla dem till sist i strösocker och lägg dem på plåtarna. 

    6. Grädda kakorna i cirka 9 minuter. 


    Mer från bloggen


    feb 10, 2020

    oreganokakor

    okt 27, 2019

    lakritsfudge (1)

    okt 25, 2021

    cheddarsås