Recept

  • Deg
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 2 msk olivolja
  • ca 9 dl vetemjöl
  • Dekoration
  • 100 g cheddarost, riven
  • 140 bacon, tärnad
  • 1/2 rödlök, skivad
  • 6 st ägg
  • flingsalt, olivolja och färsk timjan

  • 1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen. Blanda i olivolja, salt, honung och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.

    2. Sätt igång ugnen på 225 grader. 

    3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pensla pappret med olivolja. Tryck ut den jästa degen på pappret. Ca 20 x 35 cm. Låt jäsa 20 minuter.

    4. Använd ett glas och mjöla botten på glaset och använd det för att göra 6 st gropar i brödet. Runt groparna lägger du sedan, bacon, ost och färsk timjan. Strö över lite flingsalt och ringla över lite olivolja.

    5. Grädda brödet mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut brödet och använd samma glas som tidigare och tryck ner i de gropar som du tidigare gjort. Ha i äggen och grädda brödet ytterligare i 7-9 minuter.

    Serveras brödet ljummet.