KlingsKitchen
KlingsKitchen
Hem
Kategorier
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
Om mig
Kontakta mig
KlingsKitchen
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
feb 6, 2018
Godaste citronkakan
Kakor & bullar
Godaste citronkakan
Utskriven hos Klingskitchen
Recept
175 g strösocker
120 g smält smör
skal från 1 citron
3 ägg
150 g mjöl
80 g citronsaft (saft från ca 2 citroner)
1 tsk bakpulver
Glasyr
130 g florsocker
25 g citronjuice
1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjöl, bakpulver, citronskal, citronsaft och det smälta smöret. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
4. Häll smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Låt svalna.
5. Blanda ihop glasyren och häll över kakan. Dekorera ev med lite citronskal.
Taggar
citronkaka
/
mjuk citronkaka
/
Mer från bloggen
dec 29, 2019
hallonpavlova
dec 7, 2020
popcornfudge (1)
okt 25, 2020
saffranskaka
feb 2, 2018
ölpanerad halloumi med picklad rödlök och tartarsås