Recept

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • salt & peppar
  • olivolja att steka i
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk stötta anisfrön
  • 2 burkar cocktailtomater
  • 1 msk oregano
  • 3 msk kycklingfond (från flaska)
  • 2 msk ouzo
  • 1 dl kalamataoliver
  • 150 g fetaost

  • 1. Börja med att salta och peppra kycklingen. Bryn den i olivolja och ställ åt sidan.

    2. Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja. Skall inte få färg. Tillsätt tomater, anis, oregano, fond, ouzo, oliver och kyckling. 

    3. Koka tills kycklingen är klar och tomatsåsen fått en mustig smak. Ca 20-30 minuter. Smaka ev av med lite salt och peppar.

    Smula över fetaosten och ev några extra oliver.