Hetta upp hälften av olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i 3 auberginehalvor och fräs dem gyllenbruna runt om, ca 10-15 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Gör likadant med de resterade 3 halvorna. Lägg halvorna sida vid sida med skalet nedåt i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar.
Fyllning: Hetta upp resten av oljan i en gryta. Tillsätt lök och fräs sakta tills den börjar få färg. Blanda ner vitlök och kummin och bryn i 2-3 minuter. Tillsätt tomater, oregano, salt, peppar, socker och vatten. Täck med lock och låt koka i 15 minuter. Rör då och då.
Rör i persiljan och fördela därefter fyllningen på auberginehalvorna. Häll över den utspädda tomatpurén och ugnsbaka i 45 minuter i 190 grader. Ös auberginerna en gång under tiden. Servera rätten varm eller rumstempererad. Smula lite fetaost och hacka lite bladpersilja över dem vid serveringen.