Recept

  • Myntasockerlag
  • 1 dl strösocker
  • 2 lime, skalet finrivet
  • 3 msk färskpressad lime
  • 20 st myntablad
  • Cupcakes
  • 125 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 lime, skalet finrivet
  • 1 msk färskpressad lime
  • 1 msk ljus rom (eller mjölk för en alkoholfri variant)
  • Frosting
  • 225 g smör, rumstempererat
  • 300 g florsocker
  • 1 lime, skalet finrivet
  • 2 msk ljus rom (byt ut mot lime för alkoholfri variant)
  • 2 msk färskpressad lime
  • 100 g naturell färskost

  • Myntasockerlag

    Krama myntabladen försiktigt i handen. Lägg dem i en kastrull. Ha i strösocker, limeskal, limesaft och mynta och koka upp till sockret lösts upp. Ställ åt sidan.

     

    Cupcakes

    1. Rör smör och socker mjukt, tillsätt äggen ett i taget. 

    2. Blanda samman bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl, häll i det tillsammans med mjölken.

    3. Ha i limeskal, limesaft och rom och rör runt. Vill du göra dem utan alkohol då ersätt rom med mjölk.

    4. Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem till 2/3 och grädda i 185 grader, ca 15 minuter.

    Frosting

    Vispa ihop smör, florsocker, färskost, limeskal, limesaft och rom med en elvisp. Vill du göra dem utan alkohol så byt ut rom till ytterligare 1 msk limesaft.

    Pensla de färdiggräddade cupcakesen med myntasockerlagen. Spritsa frostingen och dekorera med lite färsk mynta och lime.

     


    Mer från bloggen


    dec 14, 2020

    julgransfocaccia

    dec 3, 2018

    saffranspannacotta