2

Recept

  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl öl (alkoholfri funkar jättebra)
  • 200 g halloumi
  • olivolja att steka i
  • Picklad rödlök
  • 2 st rödlökar
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl ättikssprit 12 %
  • Tartarsås
  • 1 liten scharlottenlök
  • 5 msk majonäs
  • 8 st cornichons
  • salt & svartpeppar

  • Så här gör du ölpanerad halloumi eller som den heter i England "Beer battered halloumi"

    Rör ihop vetemjöl och öl. Skär halloumin i skivor och doppa med i smeten. Stek halloumin i  olivolja tills de blivit gyllenbruna.

     
    Skär rödlöken tunt. Värm vatten, socker och ättika. Låt svalna och häll sedan över löken. Förvara i en burk med lock.
     
    Hacka scharlottenlök och cornichons och blanda med majonäsen. Smaka av med salt och peppar.

    Mer från bloggen


    jan 12, 2022

    frukostfocaccia

    feb 10, 2020

    oreganokakor

    okt 17, 2018

    enklaste knäcken