Mjuka pepparkaksrutor med citronfrosting

Saftiga rutor med ett tjockt lager av fräsch citronfrosting.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 st ägg
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 dl farinsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl lingonsylt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 krm salt
  • 1 st citron
  • 50 g smör (rumsvarmt)
  • 3 dl florsocker
  • 600 g naturell färskost
  • lingon till garnering

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg, råsocker och farinsocker pösigt. Rör i vispgrädde, lingonsylt och smör.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, pepparkakskrydda och salt i en skål. Sikta ner blandningen i äggvispet och blanda till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en form 20x20 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delenav ugnen cirka 35-40 minuter tills den är genomgräddad. Prova med en sticka. Låt kakan kallna i formen.
  5. Citronfrosting: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur 2 msk saft. Vispa smör och florsocker. Tillsätt färskost, citronskal och citronsaft och vispa till en jämn kräm.
  6. Bred citronfrosting jämnt över kakan och ställ den i kylen en stund.
  7. Skölj kniven i vatten innan du skär kakan i rutor. Garnera med lingon.
  8. Vill du frysa kakan så hoppa över frostingen och gör den när kakan ska serveras.
Tillbaka