Saffransmums

Dessa är ett måste till julens fikastunder.
Serveringar: 16

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 g saffran
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Till glasyren
  • 75 g smör
  • 1 msk vispgrädde
  • 0.5 g saffran
  • 3.5 dl florsocker
  • 1.5 dl kokosflingor

Instruktioner

  1. Smält smöret och blanda med mjölk och saffran. Låt svalna.
  2. Vispa är. och strösocker fluffigt med elvisp i en skål. Blanda vetemjöl, bakpulver och smörblandningen och rör tillen jämn smet.
  3. Häll i en form 20x20 sm klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Låt svalna.
  5. Rör ihop glasyren. Smält smöret och blanda i grädde och saffran. Låt svalna och rör sedan ihop med florsocker till en jämn glasyr. Bred den över kakan och avsluta med att strö över kokos.
  6. Skär i rutor.
Tillbaka