Saffransmums
Dessa är ett måste till julens fikastunder.
Serveringar: 16
Ingredienser
- 150 g smör
- 1.5 dl mjölk
- 0.5 g saffran
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 4.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- Till glasyren
- 75 g smör
- 1 msk vispgrädde
- 0.5 g saffran
- 3.5 dl florsocker
- 1.5 dl kokosflingor
Instruktioner
- Smält smöret och blanda med mjölk och saffran. Låt svalna.
- Vispa är. och strösocker fluffigt med elvisp i en skål. Blanda vetemjöl, bakpulver och smörblandningen och rör tillen jämn smet.
- Häll i en form 20x20 sm klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Låt svalna.
- Rör ihop glasyren. Smält smöret och blanda i grädde och saffran. Låt svalna och rör sedan ihop med florsocker till en jämn glasyr. Bred den över kakan och avsluta med att strö över kokos.
- Skär i rutor.