Recept

  • Deg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • Maräng
  • 1 äggvita
  • 1 dl strösocker
  • skal från 1/2 citron

  • 1. Häll vetemjöl och florsocker i en skål. Tillsätt smöret skuret i bitar och finfördela det. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Ställ degen i kylskåp 30 minuter.

    2. Vispa äggvitan till fast skum. Ha i sockret lite i taget under konstant vispning. 

    3. Kavla ut degen till en platta cirka 20x35 cm. Bred på marängsmeten strö över citronskal. Rulla ihop degen och ställ den i frysen cirka 30 minuter.

    4. Sätt ugnen på 150 grader. Skär rullen i skivor som är drygt 1 cm tjocka och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.


    Mer från bloggen


    okt 27, 2019

    lakritsfudge (1)

    jan 16, 2019

    sparris och räkor