Recept

  • 4 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 100 g smör
  • 3/4 dl ljus sirap
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl jordnötssmör
  • 3,5 dl jordnötter att ha i
  • 2 dl jordnötter att strö över
  • ev flingsalt

  • Ha i strösocker, vatten, smör och sirap i tjockbottnad kastrull Koka på medelvärme under omrörning till 150 grader. 

    Ha i bakpulver och jordnötssmör och blanda runt. Ha till sist i jordnötter. Blanda snabbt runt och ha ut smeten på ett bakplåtspapper. Strö över jordnötter och lite extra flingsalt.

     Låt stelna ca 30 minuter. Bryt i bitar.

    Förvara torrt och kallt.


    Mer från bloggen


    nov 3, 2021

    rostade kastanjer

    feb 10, 2020

    tzatziki

    nov 2, 2020

    vit glöggdrink