dec 12, 2021

Maränggran

Jul
Maränggran

Recept

  • Marängbottnar
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 tsk majsstärkelse
  • Mascarponegrädde
  • 5 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 0,5 dl florsocker
  • hallon, florsocker och rosmarin till dekoration

  • Sätt igång ugnen på 125 grader. Vispa ihop äggvitorna. Häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa. När allt socker är i så så fortsätt att vispa i 5 minuter.
     
    Ha i majsstärkelse och blanda runt.
     
    Ha ut marängen i 6 rundlar på två bakplåtspapper. Jag gjorde dem 17 cm, 15 cm, 12,5 cm, 10 cm, 8 cm,  och en som är ca 4 cm som du gör som en marängtopp. Grädda i ugnen i ca 50 min. Stäng av värmen men låt de stå kvar på eftervärmen någon timme till.
    Vispa grädden så den nästa är tjock. Vispa i mascarpone och florsocker.
    Lägg ihop bottnarna med grädde emellan och ovanpå. Garnera med hallon och rosmarin. Pudra över lite florsocker.
    Man kan ev använda grillpinnar för att stabilisera upp tårtan.