Recept

  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 5 dl strösocker
  • 3 msk glykossirap
  • 1 pkt saffran(0,5g)
  • 100 g vit choklad
  • 1,5 dl pistagenötter
  • 50 g smör

  •  
    1. Häll strösocker, grädde, mjölk, saffran och glykossirap i en kastrull. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt småkoka till smeten har en temperatur på 122 grader. Var jätteförsiktig på slutet! Är så lätt att det bränns.
     
    2. Hacka choklad och nötter, skär smöret i kuber. Ha i det i saffransmeten. Spara lite nötter att strö ovanpå. Ha upp smeten i en form och strö över nötter. Jag brukar använda en brownieform som 20x20 cm. Låt stelna.
     
    Förvaras torrt och svalt!

    Mer från bloggen


    feb 15, 2018

    tiramisupaj

    dec 3, 2018

    saffranspannacotta

    okt 7, 2018

    brända mandlar