Recept

  • 150 g digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 500 g mascarpone
  • 1 dl + 1 msk strösocker
  • 3 msk Kahlualikör
  • 10 st savoiardikex
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl kallt kaffe
  • 3 tsk kakao
  • 3 ägg

  • 1. Mixa digestivekexen till smulor och blanda med det smälta smöret. Häll det i en form med löstagbar botten och pressa ut den till en slät botten. Ställ i kylen.

    2. Sätt igång ugnen på 175 grader. Rör ihop mascarpone och 1 dl strösocker i en skål. Rör ner äggen och 2 msk Kahlua.

    3. Ta ut formen ur kylen och bred över mascarponesmeten. Lägg sedan på savoiardikexen och häll över kaffet. Grädda i ca 45 minuter tills den känns fast. Låt svalna

    4. Blanda vispgrädden, 1 msk Kahlua och 1 msk strösocker. Vispa tills grädden är fast. Bred den då över pajen och sikta över kakao.