Recept

  • Botten
  • 4 msk farinsocker
  • 100 g digestivekex ca 7 st
  • 125 g smält smör
  • 1,5 dl havregryn
  • Cheesecake
  • 450 g philadelphiaost
  • 2 msk maizena
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk farinsocker
  • 1,5 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 äpple
  • Krisptopping
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 msk havregryn
  • 4 msk farinsocker
  • 1,5 tsk kanel
  • 5 msk smält smör
  • Kolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap

  • Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa digestivekexen till smulor och blanda med de andra ingredienserna.Tryck ut dem i en form. Jag använde en form som är 18 cm som jag klädde med bakplåtspapper i botten och även på sidorna.
    Grädda i ca 5 minuter och låt svalna.
    Cheesecake: Blanda ihop alla ingredienserna och häll över bottnen. Skiva äpplet och lägg skivorna ovanpå cheesecakesmeten och tryck till dem lite.
     
    Krisptopping: Blanda ihop ingredienserna till toppingen och lägg ovanpå cheesecakesmeten. Grädda i 175 grader ca 50 minuter. Lite beroende på vad du använder för form. Låt svalna.
    Kolasås: Blanda vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull. Låt koka upp och låt puttra på låg värme i ca 5 minuter. Låt svalna något och häll sedan den över äppelkakan. 
    Servera med vaniljsås.

    Mer från bloggen


    nov 27, 2023

    saffranspannkaka

    okt 17, 2018

    enklaste knäcken

    jan 9, 2022

    räkbakelser

    okt 20, 2019

    saffransmums