Recept

  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk råsocker att strö över äpplena
  • 50 g smör

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Vispa ägg och socker pösigt.

    3. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ihop till en smet.

    4. Skala äpplena och skär dem i skivor.

    5. Smörj en form eller stekpanna med lite smör och ha i lite ströbröd. Häll i smeten och fördela äppelklyftorna i smeten. Strö över råsocker och kanel. Skiva över smöret.

    6. Grädda kakan i ca 40 minuter. 

    Servera med vaniljsås.


    Mer från bloggen


    nov 10, 2018

    kanderade äpplen

    maj 17, 2021

    rosédrink med lime

    mar 4, 2018

    jorgubbsdrink