Recept

  • 3 äpplen
  • 3 dl björnbär
  • 0,5 msk malen kanel
  • 2 msk brunt farinsocker
  • Smuldeg
  • 150 g smör
  • 1,5 dl brunt farinsocker
  • 4 dl havregryn
  • 1 nypa salt

  • 1. Sätt ugnen på 225 grader.

    2. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i skivor. Lägg äppelskivorna i en form ihop med björnbär, kanel och farinsocker. Blanda runt.

    3. Smält smöret och ha i farinsocker, havregryn och salt. Blanda och ha på degen på äpple- och björnbärsblandningen.

    4. Grädda i ca 15 minuter.

    Servera med vaniljglass, vispgrädde eller vaniljvisp.


    Mer från bloggen


    nov 10, 2018

    fransk nougat

    nov 17, 2020

    roséglögg

    nov 3, 2021

    risbollar