Recept

  • 600 g benfri karré
  • Marinad
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk sweet chili
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 dl olivolja
  • 4 st pressade vitlöksklyftor
  • Nudelsallad
  • 200 g risnudlar
  • 1 morot
  • 150 g sockerärtor
  • 3 salladslökar
  • 150 g rädisor
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sweet chili
  • några droppar sesamolja
  • lime till dekoration
  • ev jordnötter
  • Kall sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk sweet chili
  • 1 msk japansk soja
  • några droppar sesamolja

  • 1. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden.

    2. Skär karrén i kuber och blanda ihop med marinaden och ställ i kylen i minst 2 timmar.

    3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skiva rädisor, sockerärtor, salladslök och hyvla morötterna. 

    4. Blanda ihop grönsakerna med nudlarna och soja, sweet chili och sesamolja. Garnera med några limeklyftor.

    5. Trä den marinerade karrén på spett. Grilla dem eller bryn dem i en stekpanna och kör klart dem i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

    6. Rör ihop alla ingredienser till såsen.

    Servera grillspetten ihop med nudelsalladen, kalla såsen och ev lite jordnötter.