Recept

  • 750 g aubergine
  • vetemjöl
  • 2,5 dl olivolja
  • 5 dl passerade tomater
  • 3 msk grovt rivna basilikablad
  • 100 g riven mozzarella
  • 50 g riven parmesan

  • 1. Skiva auberginerna tunt på längden. Lägg skivorna i ett durkslag och strö salt mellan varje lager. Låt stå i 1 timme. Skölj skivorna och torka dem torra. Vänd skivorna i vetemjöl.

    2. Värm ugnen till 175 grader.

    3. Värm olivolja i en stekpanna. Stek aubergineskivorna snabbt i omgångar på medelvärme tills båda sidorna blivit krispiga och gyllene. Tillsätt mer olivolja efter hand och låt skivorna rinna av på hushållspapper vartefter du tar upp dem ur stekpannan.

    4. Lägg aubergineskivor i botten på en ugnssäker form. Krydda med peppar. Ha på passerade tomater, riven basilika, mozzarella och parmesan. Fortsätt så lager för lager tills du använt alla ingredienser.

    5. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut ur ugnen och låt stå en stund före servering.


    Mer från bloggen


    maj 4, 2020

    marängcupcakes